project
educatief
Geplaatst op 22-02-2024

Brainstormsessie 1

Voedsel Verbindt Zuidoost

Op vrijdag 16 februari hadden wij onze eerste brainstormsessie met buurtkoks en partners uit de buurt. Met 30 aanwezigen kunnen we terugkijken op een geslaagde bijeenkomst. We hebben samen concreet gemaakt waar we naartoe willen door voor onszelf onze doelen voor Zuidoost op te schrijven. Dit hebben we vervolgens samengebracht en daar kwamen vier overkoepelende hoofddoelen uit waar we met elkaar de schouders onder willen zetten.

Als hoofddoel kwam naar voren dat we ervoor willen zorgen dat de toegankelijkheid van gezond voedsel toeneemt. 

Vervolgens waren er drie anderen doelen die elk bij kunnen dragen aan dit hogere doel.

  • Enerzijds was er de duidelijke voorkeur om kennis over wat gezond voedsel is te delen en mensen bewust te maken van de gezonde keuze.
  • Daarnaast kwam naar voren dat er fysieke plekken nodig zijn om te kunnen koken samen, eten op te slaan maar ook mogelijk voedsel te kunnen verbouwen. Ook het logistieke deel van voedsel bij de mensen krijgen was hier belangrijk.
  • Als laatste doel was er een duidelijke vraag naar een structuur voor samenwerking. Hoe gaan we met deze diverse partijen samen optrekken om onze doelen te behalen?

Een hele mooie concrete uitkomst dus. We willen graag bij de volgende bijeenkomst dieper ingaan op deze hoofddoelen en daar activiteiten aan gaan koppelen waarmee we aan de slag zouden kunnen gaan als collectief.