sociaal
eetbaar
educatief
Geplaatst op 10-10-2024

Stadslandbouw academie in Amsterdam Zuidoost?

Begin dit jaar zaten wij als GroenplatVorm aan tafel met Vayishta Miskin, één van onze stadsdeelbestuurders, en het ambtenarenteam van Groen in de Buurt. We vertelden over ons verlangen om een grotere lestuin op te zetten in en voor de buurt. 

Waar we beginnende, gevorderde en ongedocumenteerde tuinders kunnen leren om op ecologische wijze te leren tuinieren.

Daarna begon een zoektocht naar geschikte locaties voor een tuin van ongeveer 1000-2000 m2. We waren zeer verheugd om recent een positief antwoord op enkele van deze plekken te krijgen, waarvan een 3-hoek in de buurt van de nutstuin vereniging Brinkie onze favoriet is.

Momenteel is nog niets zeker, omdat er nog buurtonderzoek moet worden verricht zodat de tuin met open armen ontvangen zal worden, maar……zodra er groen licht wordt gegeven, zal de arbeid ook snel beginnen.

We willen deze tuin 100% ecologisch, met respect voor bodem, dier en mens, opzetten. Dus niet afgraven en niet ploegen, en zo stil mogelijk. Omdat dit handjes vergt, en het ons voor aspirerende student tuinders het interessantst lijkt om vanaf het begin bij deze tuin betrokken te zijn, kun je je nu al vrijblijvend opgeven om mee te doen. Wij houden je dan op de hoogte van de ontwikkelingen, en nodigen je uiteraard uit bij elke stap in de ontwikkeling van deze tuin. Meld je aan bij: info@groenplatvormzuidoost.nl onder vermelding van: Stadslandbouw academie 2024.